Laatste update:
Aangemaakt op: 14 mei 2020 Laatste bericht: 1 week geleden
Gespreksonderwerpen
Anja61

Ik denk zelf dat ik Corona gehad heb ben niet getest. 

Erg moe geweest, keelpijn, maar kreeg die pijn op mijn schouderbladen en loop ik al weken mee. Stekende pijn. 

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

linda86 4 maanden geleden

Herkenbaar. Ik heb zelf nu last van soms ineens hartkloppingen en heel erg veel pijn tussen de schouderbladen ben al 10 weken onderweg. Als je  tussen mijn schouderblad duwt/ drukt voel ik dat niet dus het zit dieper maar vraag me af wat het dan kan zijn wat die pijn veroorzaakt..

Alizia Valdor 4 maanden geleden

Ik heb ook pijn tussen de schouderbladen en druk en pijn op de borst, doet ook pijn om te ademen. ik kan al 2,5 maand niet op mijn rug of borst liggen, doet te veel pijn

Hidde Glas 4 maanden geleden

Hoi ik ben Tineke en heb een week in Z.H gelegen i.v.m heftige klachten. Ben corona positief getest. Ik ben na een heftige tijd zowel thuis als in het Z.H nog steeds niet klachten vrij, terwijl ik al 12 weken thuis ben. Mijn klachten begonnen met pijn tussen de schouderbladen en op de borst en kreeg daar in het Z.H. 4000 mg paracetamol per dag voor. Toen ik uit het Z.H. kwam moest ik daar maar mee door gaan. In de afgelopen weken heb ik 3x geprobeerd om deze dosis te verminderen wat gelijk resulteerde in verergering van de pijn. De huisarts verklaarde dat deze pijn veroorzaakt wordt door de stofjes die vrijkomen bij het herstel van de longen. Ik gebruik nu 3000 mg maar pijn vrij ben ik nooit. Ik werd 2 weken geleden gebeld ( voor het eerst) door het Z.H. of ik nog klachten had en aan welke ondersteuning ik behoefte zou hebben. Ik heb voor revalidatie Fysio gekozen en daar heb ik volgende week een intake gesprek voor. Hopelijk gaat dit helpen!

Bert-Jan Elfrink 3 maanden geleden

Ik ben half februari ziek geweest, toen dacht ik nog aan een heftige griep, maar hoe meer ik lees en hoor lijkt het erop dat ook ik het gehad heb.

Alleen mijn longen willen nog steeds niet meewerken. ik ben eigenlijk wel benieuwd wat voor soort stekende pijn je voelt. Bij mij voelt het aan of ik een bak met naalden heb ingeademd en concentreert zich die pijnen rechts op de borst en ook links onderin. De hartkloppingen komen mij ook bekend voor.

Dit is vooral met vochtig en kouder weer heel heftig. Nu met 20+ graden alleen benauwdheid. 

Corrie de Laat 3 maanden geleden

Hoi,  12 weken geleden ook ziek geworden. Me lamlendig voelen, raar gevoel in de keel, lusteloos. Me 2x ziek willen melden maar mocht niet omdat ik geen koorts had. Op een ochtend een paar keer van mezelf dreigen te gaan en erg benauwd, dus ziek gemeld. Naar huisarts geweest. Deze dacht niet aan Corona. Er waren zoveel andere luchtweginfectie's gaande. Antibiotica kuur gekregen. Zou na een paar dagen verlichting moeten geven. Geen verlichting dus terug naar de huisarts. Zwaardere kuur. Nog geen verlichting. Nog een paar dagen thuis afkijken omdat huisarts er van overtuigd was dat het geen corona was. Als het na 3 dagen niet over was zou ik naar het ziekenhuis moeten voor zuurstoftherapie. Na 2 dagen was er verlichting. Moest ook weer meteen aan het werk omdat benauwdheid weg was. Werk in de zorg..dus vrijwel meteen in cohort moeten gaan werken wat erg belastend is geweest voor mij. Nu weer thuis met kortademigheid en pijn op de borst en tussen de schouderbladen.  Inmiddels bloed geprikt en daaruit bleek dat ik toch corona heb doorgemaakt. Iemand tips??  Wat is raadzaam??? Weer terug naar de huisarts???

EllenvanTuel 3 maanden geleden

Hoi corrie,

Hè bah, wat naar allemaal dat je verkeer beoordeeld bent in verleden. Uit eigen ervaring merk ik dat het herstel veel tijd kost. Wat vaststaat is dat je in iedergeval echt heel rustig aan moet doen en je ziek melden. Huisarts heb je niet veel aan, die zal zeggen uitzieken. Zou een verwijzingen vragen naar de longarts. 


Groetjss Ellen 

Corrie de Laat 3 maanden geleden

Hallo Ellen,

Dank je voor je reactie.

Helaas moet ik van mijn leidinggevende weer 2x per week komen. 'therapeutisch'   Koffie drinken met cliënten. Bedrijfsarts geraadpleegd, die heeft hetzelfde oordeel.  Dus niks rustig aan doen.

baco70 3 maanden geleden

Ik ben april getest negatief lag 1 dag in het ziekenhuis na nog een negatieve test mocht ik naar huis maar wel antibiotica want op de ct scan zagen ze wel longontsteking. Voordat ik naar huis mocht op vrijdagmiddag hebben ze nog 1 test afgenomen en mocht ik me klachtenvrij na 24 uur weer in het openbaar begeven. Maandag werd ik gebeld dat de laatste test wel positief was.Sinds ik het ziekenhuis verliet klachten vrij na 72 uur weer naar buiten antibiotica afgemaakt en verder buiten weer normaal verder. Wel wat sneller zonder adem,maar goed. 3 weken geleden opeens heftige pijn achter me schouderblad rechts fysio kon niets doen na een week naar de huisarts die doorverwezen naar ziekenhuis longfoto gemaakt niks op te zien.ook echo van de buik en rug gemaakt allemaal goed,terug naar spoedeisende hulp om bloed te prikken ze waren bang voor long embolie ook allemaal goed,maar nog steeds heftige steken achter het schouderblad. Nu van de huisarts tramadol en diclofanac gehad,nu gaat het een beetje. Iemand zelfde ervaring??

EllenvanTuel 3 maanden geleden

Hoi Baco,

ik krijg steken aan mijn rechterschouder als ik teveel doe. Tenminste, dat denk ik. Er zijn dagen dat ik hier geen last van heb maar op sommige dagen voel ik ook zo’n steek aan mijn schouderblad. Ik denk zelf dus dat her een verband heeft met (te) veel doen en dat je spieren dit niet gewend zijn. Heb het bijv als ik dekbedovertrek opgang op zolder. Jouw reactie/omschrijving sterkt mijn gedachte omdat je allerlei tests hebt ondergaan en hier niks uitkomt. 

Mijn bloed, urine is ook onderzocht en prima. Huisarts heeft me van top tot teen ook nagekeken en zegt niks afwijkends te kunnen vinden. Ook fysio weet niet wat het zou kunnen zijn. ben niet in het ziekenhuis opgenomen geweest maar ben d’r zo goed als zeker van dat ik Corona heb gehad. Allerlei klachten gehad die alleen maar daarop wijzen. Je bent helemaal gecheckt dus zou me er niet teveel zorgen over maken. Je spieren hebben een lange tijd weinig gedaan en bij een bepaalde belasting laten ze dit merken. Tenminste, dit denk ik

nijn84 2 maanden geleden

Ik heb dan geen stekende pijn tussen mijn schouderbladen, maar juist ter hoogte van mijn hart en borstbeen. Nu ook bij de longfysio, waarbij costavertebrale wervels (aanhechtingen tussen de ribben en de wervels vastzitten). Dit kan ook dit soort klachten geven. Dus voor als iemand nog niet bij de longfysio is, is toch goed om even naar te laten kijken. Zeg niet dat het hiermee over gaat. Maar zijn allemaal anders gaan ademen door benauwdheid en pijnklachten, dus dat er iets nog niet goed gaat of vast zit is niet zo raar. 

Sterkte allemaal!

Anja1969 2 maanden geleden

Hallo allemaal, 

Heb ook nog steeds pijn op mijn borst en tussen schouderbladen in. Ook last van beide bovenarmen. Moeilijk optillen, geen kracht. Ademen blijft ook nog pijnlijk op mijn borst   . Nog steeds geen energie,  lopen en dingetjes doen zijn zo ontzettend vermoeiend  . Ga nu de 12 d week in. 14 juli krijg ik opnieuw long scan  . Op vorige long scan half april waren witte plekken op mijn longen te zien  . Ben benieuwd hoe ik nu ervoor sta is het weg? Ben best wel angstig hierover.  Wat als nog hetzelfde is ,omdat nu nog alles hetzelfde aanvoelt   geen verbetering merkbaar is.


BCharlotte 1 maand geleden

Ik heb ook al weken die stekende pijn tussen de schouders. Duurde heel lang voor ze erachter kwamen dat ik toch Corona had gehad. Ik ben er met 16 weken nog steeds niet helemaal vanaf. Scans zijn helemaal schoon. Bij mij zeiden ze op hol geslagen zenuwen door Corona. Hoe is het nu met je Anja??

Nooz 2 weken geleden

Beste Charlotte. 

Dit dacht mijn fysio ook!! Dat er iets met m'n zenuwen in m'n nek, armen en borstkas is waardoor ik continu benauwd ben. Aangezien ik vanaf maart al sukkel en mijn klachten voor benauwdheid en nek en schouder pijn zijn. Alle tests gehad. Alles negatief. Long foto, long functie onderzoek, hartfilmpje en vitale organen steeds okay. Röntgen van borstkas. Maar heb 't zo benauwd!! Net alsof m'n borstkas rechts niet uitzet! Maar ik krijg wel genoeg zuurstof binnen! Hartslag is zo enorm hoog zonder reden. Ik ben 35 en voorheen nooit klachten van deze soort. Vandaag heb ik een hele benauwde dag. Gister iets beter. Zobder ademhalingsoefeningen kom ik de dag niet meer door.


Heb je nog nieuws over die verstoorde zenuwen? Is dit te zien op een Ct scan? Ik gaap ook enorm veel omdat m'n hersenen denken dat ik te weinig lucht krijg. Gaap aanvallen tot soms wel 30x. De fysio masseert alles, en soms voel ik me de dag erna dan beter. Hij doet fascia massage. Dan heb ik 'n dag lucht. Dus dan moet 't haast wel vd zenuwen en spieren komen. Fysio denkt ook aan Corona. 

Camiel 1 maand geleden

Hi Anja,

Ik heb veel gesport met een vriendin die (hoogstwaarschijnlijk)Corona had, waarna ik 4/8 weken behoorlijke klachten had.. Ik heb me nooit laten testen, maar durf bijna met zekerheid te zeggen dat ik ziek ben geweest van covid-19. Het begon met een kleine keelpijn, die ging helemaal weg, toen vermoeidheid, het gevoel dat ik inademde maar weinig zuurstof binnenkreeg, daarna steeds kortademiger, last van klachten bij mijn sternum, tussen de schouderbladen en onder mijn armen. Ik heb geen hoge koorts gehad maar vooral verhoging en heel veel last rond mijn ribben/rug, de huisarts zei: blijf gewoon thuis en ga niet naar buiten. Ik voelde mij toen der tijd (maart) een beetje alsof ik aan mijn lot overgelaten werd.

Het is nu bijna 5 maanden geleden, ik heb 1 maand ernstige klachten gehad, na 2 maanden waren de ernstige klachten verminderd, na 3 maanden begon ik meer conditie te krijgen en de 4e en 5e maand voelde ik me stukke beter. Het enige wat ik nu na 5 maanden nog heb is: last tussen mijn schouderbladen en af en toe een gek (bedrukkend)gevoel bij mijn borst/hart regio. Als ik ga sporten, krijg ik de dagen daarna opnieuw weer last tussen mijn schouderbladen. Ik ben jong en fit (was ik voor corona ook) maar vind het wel een enge gedachte dat resterende klachten zolang aanhouden? De klachten zijn mild/zeurend en met bepaalde draaibewegingen voel ik ze telkens weer. Met voorovergebogen/half schuin hangend rekken worden de klachten soms wat minder, misschien dat rekken ook voor jou helpt? Of zijn jouw klachten al minder geworden?

Anja1969 1 maand geleden

Hoi bcharlotte en Camiel,

Gelukkig goed nieuws,  de plekken op mijn longen zijn verbeterd. Super blij hiermee. Ik krijg nu de 18 aug een echo van het hart en ook een inspanningstest.  Omdat mijn klachten op de borst nog steeds blijven en ook tussen mijn schouderbladen en mijn l-arm blijft pijn doen. Benauwd/kort ook nog steeds aanwezig. Mijn stem ook nog geen verbetering blijft hees. Kan nog steeds maar kleine stukjes lopen, ben zo op. Conditie is ontzettend verslechterd. Bij het geringste wat ik doe dan doodop. Ben wel weer bezig met fysio nu nog maar 1xpw helaas. Mijn behandelingen zijn bijna op pfff. Ben benieuwd wanneer wij ook recht hebben op extra behandelingen.  Hier is nog steeds geen datum van bekend  triest gewoon.  Voor de uitslag van het hart krijg ik op 20 aug  .   Hoe gaat het met jullie nu? Groetjes Anja 1969
BCharlotte 1 maand geleden

Hier nog steeds pijn, fysio weet het ook niet, het zit in ieder geval niet in het bewegingsorgaan. Ik heb medicijnen voor zenuwpijn, maar dat doet meer kwaad dan goed geloof ik.

Anja1969 1 maand geleden

Hoi BCharlotte,

Vervelend dat je nog steeds zo'n last hebt. Als je het idee hebt dat de medc je meer kwaad dan goed doet zou ik zeker opnieuw gesprek aan gaan met je huisarts hierover. Zo kan je ook niet verder met je pijnklachten.  Gisteren en vandaag heb ik weer meer klachten. De druk is meer weer op mijn borst en schouderbladen.  In mijn neus en op mijn borst bij ademhaling brandt ontzettend. Ook mijn ogen branden en last van hoofdpijn.  Zo vervelend allemaal en de angst ook om het opnieuw te krijgen.Anja1969 4 weken geleden

Vervolg: uitslag echo en inspanningstest hart. Beide konden ze niks vinden (gelukkig). Maar waarom bij inspanningstest lukte het me niet langer dan 3 min op eerste stand.  De druk op mijn borst heftig en kort . Saturatie is goed  maar hartslag stijgt flink omhoog . Ik krijg nu 4 september mri  en de 15 sept scan hart. Omdat de arts het ook nog niet vertrouwd.  Fijn dat extra onderzoek wordt gedaan .  3 sept naar logopedie voor het eerst, mijn stem blijft hees en praten is zo vermoeiend.  Ademhaling voelt niet prettig aan.   Kan nog steeds maar korte stukjes lopen en dingen doen. Dit is zo frusteerd allemaal.  Inmiddels nu 5 maanden en vraag me af hoelang dit gaat duren. De moed zakt nu steeds verder in elkaar. Ik doe iedere dag mijn oefeningen en probeer kleine dingen in huis te doen. Dit gaat vaak met veel tranen . Ik wil zo graag vooruit maar het lukt echt niet door mijn klachten. Hoe gaan jullie hier mee om?


BCharlotte 3 weken geleden

Hoi Anja, 

Ik start met een soort revalidatietraject bij Dekkerswald (Radboud Nijmegen). Inclusief psycholoog. Heb dat inmiddels ook wel nodig. Zo frustrerend niet te weten of het ooit nog beter zal worden... Gelukkig blijven ze doorzoeken naar wat er mis is met je! Volhouden en doorgaan is de enige optie die we hebben! Via Facebook zijn er verschillende lotgenoten appgroepjes ontstaan bij mensen in de buurt. Misschien is dat een optie voor je!

Kardoes18-1966 2 weken geleden

Hoi Anja,

Bij mij speelt dit nog steeds(intussen al 6 maanden). Ook nog steeds druk op de borst, pijn onder aan mijn ribben, hartkloppingen, duizelig, geheugen en concentratieverlies, pijnlijke benen en handen etc. De waslijst is lang en het schiet nog niet erg op. Ik ben astmapatient al jaren. Allerlei onderzoeken gehad bij longarts en cardioloog. Hier is niets bijzonders uit gekomen. De longarts zegt dat het bij mij waarschijnlijk lang gaat duren. Ik begin me af te vragen of het uberhaupt nog wel over zal gaan. Ik ben bij de fysio in behandeling en ga nu ook acupunctuur proberen. Wandelen gaat wel (max 20 minuten). Werken nog steeds niet. Bij andere activiteitjes betaal ik al snel de rekening en lig ik er weer uit. Grenzen bewaken is moeilijk omdat die heel laag liggen. Probeer positief te blijven en te genieten van de kleine dingen. 

Anja1969 1 week geleden

Hoi BCharlotte en Kardoes,

Djw voor jullie reactie . 

Hoe het nu met mij gaat, helaas nog steeds hetzelfde.  Uitslag hartspecialist heb ik nog niet, ben nog met onderzoeken bezig. Ook ik heb veel haaruitval gekregen. Uitslag was vit genoeg aanwezig  . Wat wel was is dat mijn hemoglobine veel te hoog is. Deze heb ik gisteren weer opnieuw moeten laten prikken (uitgebreider) ben benieuwd wat er dan uitkomt.  Huisarts heeft eindelijk kunnen regelen dat ik een oproep krijg voor revalidatie traject. Dit werdt ook eens tijd want zo kom ik niet verder. Viel steeds tussen wal en schip. Ik probeer positief te blijven maar dit is zo moeilijk. Bij alles wat ik probeer wordt ik meteen gestraft door mijn eigen lichaam. Beterschap voor jullie ook, en hoop van jullie ook nog te lezen hoe het gaat met jullie herstel.

Voor iedereen Beterschap gewenst .

Groetjes anja