Laatste update:
Aangemaakt op: 16 september 2020 Laatste bericht: 10 uur geleden
Gespreksonderwerpen
EmelieT

Hallo. 

Zelf ben ik in mei ziek geworden van corona. En merk dat ik nog steeds niet helemaal mij zelf ben erg snel moe en licht in mijn hoofd als ik dingen te snel wil doen. Ook erg last van nerveusiteit. Zijn er al mensen hersteld? Of herkennen dit? 

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Jarno88 1 week geleden

Hallo, ik heb 21 april klachten gekregen. In de zomervakantie had ik er wat minder last van, omdat je dan wat minder actief bent. Na de zomervakantie laaide het weer helemaal op en ben ik weer gestopt met werken. Ik trok het gewoon niet, erg benauwd en kortademig... :( 

Anja1969 1 week geleden

Hoi Emelie,

Ik ben van 11 april ziek pos getest . Nog steeds ontzettend vermoeiend, ook licht in mijn hoofd . Nog steeds druk op mijn borst en schouderbladen. Ademhaling is ook nog niet goed, deze is veel te oppervlakkig ook mijn stem blijft hees. Praten is ook zo vermoeiend. Lopen kan ik ook nog steeds maar korte stukjes doen, net als dingen in huis. Kost me zoveel energie en alles begint frustrerend en stress te worden. Ik heb ook een trombose been gehad erbij dat is nu gelukkig goed herstelt. Ben nog steeds met onderzoeken bezig. De long scan was nu gelukkig  goed, de witte plekken op mijn longen zijn weg. Hart onderzoek nu nog mee bezig om te kijken of ik geen littekenweefsel heb of andere problemen wegens mijn klachten.  Ik krijg nu eindelijk revalidatie omdat ik niet opknap, dat werdt ook eens tijd. Nazorg was erg slecht bij mij gegaan thuis  . Ik was niet opgenomen in ziekenhuis, net op het randje, dus moest thuis uitzieken. En ik maak me veel zorgen of ik wel beter wordt en ook over mijn werk maak ik me veel zorgen. Heel veel beterschap, voor iedereen natuurlijk. Elkaar ondersteunen in deze moeilijke periode is belangrijk. 

Groetjes anja


EllenvanTuel 2 dagen geleden

Hoi Anja en Emelie,

Ik ben ook thuisgebleven samen met m’n vriend. We werden niet getest omdat we geen onderliggend lijden hadden. Ik ben flink ziek geweest, m’n vriend een stuk minder. M’n vriend is ook al langere tijd weer helemaal zichzelf. Ik zeker niet. ik herken de nervositeit idd. Gek hè, dit had ik anders nooit. Anja super fijn dat de witte vlekken op je longen weg zijn. Heb daar een vraag over. Ik heb een longfoto gehad en een longfunctietest. Beide waren goed. Toch voel ik dat er iets mis is met m’n longen. Ben vorige week op vakantie geweest en daar heb ik het heel moeilijk gehad, had last van benauwdheid op sommige momenten en had het gevoel dat ik minder goed zuurstof kon opnemen. Voelde op sommige momenten aan alsof m’n longen niet meer werken zoals voorheen. Welke longscan heb je gehad? Een Ct scan? Wel fijn dat ze je serieus nemen en allerlei onderzoeken doen. Ik herken druk op schouderbladen. Het gekke is dat ik zo goed als alles weer kan qua energie, maar wordt dus niet geloofd in m’n klachten. Over 2 weken heb ik een afspraak met de longarts en worden er nog wat tests en onderzoeken gedaan.  Ik hoop echt dag ze wat vinden want dan kan er mogelijk iets aan gedaan worden. Of dan weet ik iig wat er mis is. Hopelijk boek je snel resultaat bij de revalidatie. Mijn ademhaling is ook nog niet goed. Volgens Ha is er sprake van hyperventilatie en angst. Ik vraag het me af. Het is m’n grootste angst dat ik iets aan m’n longen heb maar wat niemand gelooft of dat men niks kan vinden. Zou dit ook kunnen?dat men niks kan vinden. Heb ook een revalidatie traject en daar zegt men dat er niks met me kan zijn omdat ik d’r zelf heen kom, autorijdt, kan wandelen en fietsen. Ik vindt het echt moeilijk want voel me niet serieus genomen in hoe ik me echt voel. M’n grootste angst is dat het virus m’n longen heeft aangetast en dat men niks kan vinden l vanwege nieuwheid virus. Het is bekend dat dit virus de longen aanvalt. Kom men uitleggen waarom je witte vlekken op je longen had en wat dit was? Anja1969 1 dag geleden

Hoi Ellen,

Ja een ct scan van de longen (vloeistof ook ingespoten gekregen). De witte plekken op mijn longen zeiden ze dat dit naar longontsteking wijst en er zich littekenweefsel was aan het ontstaan erdoor van de  covid idd. Ben ontzettend blij dat dit nu weg getrokken is. Blij ook dat ik nu eindelijk revalidatie krijg. Van hartspecialist weet ik nog niks uitslagen, dit is pas 15 okt gesprek.  Verder heb ik nu ook last van hoge hemoglobine, geen idee hoe dat weer komt. Twee weken geleden slijmbeurs ontsteking schouder gekregen en nu afgelopen weekend beide ogen dik/ontstoken daar ga ik vanmiddag weer naar dokter voor. Pfff net of ik een abonnement nu hebt. Houdt niet op idd. 

Ik lees bij jou dat je ook een revalidatie traject hebt en dat ze je niet serieus nemen omdat jezelf erheen kan gaan. Wat een onzin dat ze zo denken daar. Kan me voorstellen dat je daar verdrietig van wordt.  Ik kan ook nu zelf met auto erheen gaan, maar vraag niet hoe  . Kan ook moeizaam in en uit auto komen, lopen langzaam .  Bij fysio lukt het me niet om 3 min fietsen of loopband vol te houden. Mijn hartslag gaat dan ook ontzettend omhoog doordat mijn lichaam er hard voor moet werken. Ademhaling wat daarbij hinderd vreselijk is dit. Begrijp je heel goed. Probleem slapen: dit ook maanden zeer slecht kunnen doen. Erna ging het weer iets beter maar nu weer zo'n 3 weken weer ontzettend slecht. Kom niet in slaap omdat liggen op mijn rug of zij niet prettig is. Voel dan ontzettend druk tussen mijn schouderbladen en op mijn borst. Waardoor ik dan erg benauwd wordt maar doet ook drukkende pijn geven . Ook last van zweten dan op dat moment. 

Mijn ademhaling blijft ook steeds nog oppervlakkig en hoog en stem hees. Mijn nek en strottenhoofd erg opgezet allemaal. Mijn hele bovenlichaam zit vast/stijf. Praten lukt amper ,kan moeilijk iets zeggen vooral de start van praten is moeilijk. 

Bij de logopedie kom ik ook nog niet echt verder. Zij zegt ook dat de ademhaling door covid erg aangetast is. 

Longen en longfunctie was nu goed bij onderzoek.  Dus idd waarom blijft dit zo.

Hyperventilatie? Kan ik mezelf niet in vinden. Omdat ik niet in paniek ben en dat ik geen aanval ervan krijg.  Waardoor ik ga hyperventileren.  Heb dit constant de hele dag zo.

Heel verhaal alweer he, maar het beste ervan hopen.

Lieve groetjes anja 


Nooz 1 week geleden

Niet goed hier. Nog steeds zeer benauwd. 1 maart covid opgelopen. Huisarts stelt nu pas diagnose. Heb alle tests under the sun gehad. Behalve fietstest. Die komt in okt. Maar omdat er negatieve tests waren denkt de long arts niet aan corona maar de huisarts is er nu 99% zeker van. De longarts kijkt puur naar de antistof test. En dat vind ik heel kwalijk want ik krijg zo geen enkele nazorg. Ik voel me zeer id steek gelaten door artsen en dokters. Sinds maart heb ik 't gevoel met 1 long door 'n rietje te moeten ademen. En dat heeft me mentaal ook echt zwak gemaakt. Slecht slapen, niet kunnen liggen, hyperventileren enz. En de enige hulp die ik heb is die ik zelf gezocht heb.. Bij een logopedist. Zij kan nu niks meer doen omdat ik benauwd blijf. Huisarts zei vorige week dat het maar gewoon moet slijten. Wat 'n onzin! Deze benauwdheid komt ergens vandaan! Heb 6 weken koorts gehad. Eergisteren was de druk op de borst minimaal, vandaag is 't echt weer happen naar adem. Het is 'n achtbaan van klachten. Ook heb ik veel klachten aan m'n spieren en zenuwen in m'n armen, nek en handen en schouders. Herkent iemand dit? Tintelingen. Ik las ergens dat dit vaak voorkomt bij corona en dat dat van je immuunsysteem af komt. Het voelt net alsof er 'n zenuw vast zit. Maar dan aan beide armen.

Ik had graag gezegd dat 't beter zou gaan. Maar dat is niet zo. Helaas. Ik leef naar de klachten. Wat betekent dat ik niet werk, dat ik m'n huishouden niet doe en dat ik sociale gelegenheden afzeg omdat ze lichamelijk teveel energie kosten en ik benauwd word. Dan gaat 't soms wat beter. Maar is dat ook echt beter? Nee. Want je leeft niet. Je houdt continu je rust om maar niet te benauwd te worden. Ook heb ik veel haaruitval, hoofdpijn en last van insomnia. Ik baal. :-(

Hoe gaan jullie met de benauwdheid om?? Hier voelt 't alsof ik continu 'n marathon aan 't lopen ben! Ik ben 35. Voorheen gezond. 

Ingezv 5 dagen geleden

Hoi Nooz, ik reageer op jouw bericht omdat ik het erg herkenbaar vind. Ik ben op 6 maart ziek geworden en kan nog steeds niets. Je schrijft dat je in oktober een fietstest krijgt. Is dat een sport medische inspanningstest? Zo ja, probeer die sneller te mogen doen. Ik heb hem vorige week gehad, en de uitslag was dramatisch. Als ik jou zo hoor, dan zal dat bij jou ook zo zijn. Dan heb je op papier dat je niet kan, en krijg je opens veel meer begrip van artsen, bedrijfsarts en werkgever. Als je huisarts voor 99% zeker is dat het corona is, vraag hem dan om je door te verwijzen naar de fysiotherapeut, met als differentiaal diagnose covid. (Dat betekent dat de diagnose op basis van symptomen is gesteld). Dan krijg je het namelijk wel vergoed, en de fysio kan echt helpen, zeker als je die inspanningstest hebt gedaan, want dan past de fysiotherapeut de training aan aan jouw conditie. Bij mij stelt de training nog niks voor, maar ik ga er nu wel door vooruit. Zoek dan wel een fysiotherapeut die ervaring heeft met covid of copd. Die weten het best wat ze moeten doen. Heel veel succes en beterschap! Inge

nijn84 1 week geleden

Hi, ik ben in maart ziek geworden. Kon niet meer buiten lopen, benauwd en druk op de borst voornaamste klachten naast de vermoeidheid. 
Het gaat gelukkig beter. Ik kan meer. Nu nog voornamelijk last van vermoeidheid en druk op de borst. 
Longarts niks gevonden bij foto, fietstest en longfunctietest. Ook antistoffen negatief, maar wel door meerdere artsen grote waarschijnlijk COVID. Echter longarts vind de kans erg klein dat Corona was. Nu verwijzing naar cardioloog ivm snel stijgende hartslag bij inspanning en pijn op de borst, steken etc. Ook niet continue. Ene moment denk je, gaat goed! En andere moment denk je, wat is dit nu weer. 

verder al 4 x draaiduizeligheid gehad, waardoor opbouw werk weer minder. Zit nu op 4x3 uur. 
 

als reactie op die tintelingen, kan misschien komen door vorm van hyperventilatie , door het verkeerd ademen. 
 

Nooz 6 dagen geleden

Hey nijn84!

Zo herkenbaar he. Jouw verhaal is mijn verhaal. Ik moet begin okt voor een fietstest. Omdat de longarts mij ook niet serieus nam ivm covid zoals ik hierboven schreef. Ja hyperventilatie kan heel heftig zijn. Maar denk dat onze hyperventilatie 't gevolg is van corona. En dan ontstaan er allerlei klachten op zichzelf waar je je weer druk om maakt. Hyperventilatie geeft een zee van klachten. Ook snelle hartslag. Gister zat ik rustig wassie ineens 110! Zeer buiten adem terwijl ik rustig zit. Aan je naam te zien ben je ook 36? Ik wens je veel sterkte. Ben erg benieuwd hoe 't je vergaat allemaal. 

EllenvanTuel 6 dagen geleden

Hallo allen,

ook ik moet helaas constateren dat het niet super gaat. In de mnd voorafgaand ging het juist goed. Afgelopen zomermaanden ineens gemerkt dat ik binnen minder makkelijk kon ademhalen en begreep eigenlijk niet waarom dit zo was. Ineens ging dit ook beter en leek er niks aan de hand te zijn. Heb trouwens ook last van tintelingen, naast handen, voeten ook in hoge borstgebied. Geen idee hoe dit komt. Soms ook tintelingen in m’n benen. M’n voornaamste klachten op dit moment zijn angst en paniek, omdat ik afgelopen week op vakantie was en voelde dat ik niet het normale zuurstofgehalte had qua inademing dan voor Corona opgelopen te hebben. Voelde op momenten op vakantie ook dat m’n longen minder zuurstof opnamen (tenminste, dit denk ik). Ik heb dan ook al aardig wat tests laten doen die allemaal goed waren. Longfoto was ook prima trouwens, net als longfunctietest. Ik ben vrij sportief en kan zo goed als alles weer op dit moment. Hardlopen Max 15 min. Ik slaap erg slecht (en m’n vriend hierdoor ook) omdat ik blijf piekeren over m’n gezondheid en wakker lig of het ooit nog goed gaat komen allemaal. Dit gaat gepaard met veel onrust. Voorheen was ik erg gezond: veel sporten en actief leven. De arts en huisarts denken dat er met mij niet zoveel aan de hand is en dat m’n klachten voortkomen uit angst en hyperventilatie. Want kan makkelijk wandelen en ben dus niet iemand die maar 2 Meter kan lopen.  Idd dacht ik vorige week: wat is dit nu weer. Ik werk 18 u thuis nu en dat gaat best goed. Wat denken jullie? Weet me soms geen raad en maak me grote Zorgen. Ik geloof best dat ik wat longschade kan hebben wat niet inzichtelijk is geworden door longfoto. Tenminste ik hou mezelf maar voor dat het geval is. 

Hoe gaat het met jullie inslapen? Ik slaap heel slecht en wordt vaak angstig wakker zo rond 3 uur. Lukt me heel moeilijk om dan weer in te slapen. 

Ik hoor graag jullie reacties. Groet Ellen EllenvanTuel 3 dagen geleden

Hoi allemaal,

ook met mij gaat het niet goed ondanks ik veel kan. Soms Weet ik gewoon niet meer precies wat ik voel en of m’n klachten idd psychisch zijn of niet. Ik herken de nervositeit en ben soms erg angstig, zeker in nacht, met de vraag of ik nog wel ooit op zal knappen. Longfoto was goed, longfunctietest ook en allerlei dingen gedaan bij fysio om conditie weer op te bouwen. Ze heeft geconstateerd dat ik geen copd heb bijv. Omdat we gewoon hele stukken kunnen wandelen en fietsen. Het hele gekke is dat ik weer zo goed als alles kan doen, maar dat ik vorige week op vakantie toen het zo heet was, moeite had met goed doorademen en me soms wat benauwd voelde/het gevoel had dat ik niet volledig zuurstof kon opnemen. Maar wel naar de sauna kon?! Ook ik heb tintelingen op verschillende plekken.