Laatste update: 1 week geleden
Geplaatst op: 1 week geleden Laatste update: 1 week geleden
Gespreksonderwerpen
Mirjam55

Beste lezer,

Ik heb sinds ca 6 weken extreem haaruitval. De hele dag vallen er haren uit, mijn hoofdkussen zit 's morgens onder en als ik mijn haren was komt er een enorme klit (het lijkt wel vilt) van loszittend haar. Mijn haar is in een korte tijd van een dikke haarbos (dik en veel) tot een zeer beperkte haargroei, met hier en daar kale plekken, gereduceerd. Om er niet de hele dag mee te worden geconfronteerd, draag ik inmiddels een beanie.

De huisarts heeft me 6 weken geleden naar de dermatoloog doorverwezen en er is uitgebreid bloedonderzoek gedaan. Hier is niets uitgekomen en daarom is de conclusie van de dermatoloog dat het stress gerelateerd is.

Ik heb eind maart mijn vader verloren aan Corona nadat ik de laatste 20 uur (beschermd) bij hem was geweest. Daarna heb ik 10 dagen enorme hoofdpijn gehad, alsof er een te strakke band om mijn hoofd zat gebonden. Ik voelde me ziek, zwak (ging regelmatig bijna onderuit) en had daarna sterk verminderde energie. Met mijn energie gaat het gelukkig steeds beter. Ik ben niet getest maar de huisarts acht het zeer waarschijnlijk dat ik Corona heb gehad.

Ik zou graag met mensen in contact komen die dit ook ervaren of ervaren hebben.

Groet,

Mirjam

Jessyp1 week geleden

Hoi Mirjam,

Ik heb ook erg veel last van haaruitval. Ben eind maart ziek geweest, niet getest maar zeer waarschijnlijk corona. Ik heb sinds een week of 7 ook last van erg veel haaruitval. Daarnaast ben ik snel buiten adem en licht benauwd

Mirjam551 week geleden

Hallo Jessy,

En is er bij jou ook al e.e.a. onderzocht om andere oorzaken uit te sluiten? Mijn huisarts gaf vanochtend nog aan dat hij niet bekend is met dit verschijnsel als gevolg van Corona. 

Groet,

Mirjam

M_T1 week geleden

Hallo Mirjam55,

Heel herkenbaar, ook hier veel haaruitval, ook mijn vader verloren eind maart. Mijn huisarts zag de haaruitval wel vaker bij mensen die herstellende waren van corona (ik ben zelf ook ziek geweest met milde klachten). Mogelijk omdat je lichaam toch heel ziek is geweest, en alles moet bijzetten om te herstellen. En dan ook de stress/verdriet er nog bij van het verlies en de lastige periode waar we in zitten. Mijn haar is nu heel dun, maar ik zie dat er ook weer nieuwe kleine haartjes beginnen aan te groeien. Dus ik heb weer hoop!

Met de energie, kortademigheid en steken op de borst, is het soms een plaats op de pas, maar langzaamaan gaat het wel de goede kant op. Van hoofdpijn heb ik gelukkig geen last meer.

Groetjes,
M_T

 

Martje124 dagen geleden

Hoi Mirjam,

Mijn zoon van 22 jaar heeft extreem haaruitval na doorgemaakt Covid 19 virus, 

Zelfs de kapper vertelde dat zn haarstructuur anders is geworden. Bij de huisarts geweest en op vitamine gebreken getest. Er komt niets uit. 

We hopen dat er weer herstel komt maar dat is afwachen. Zie ook andere berichten verderop , veelmensen met haar uitval !

grt Marlies

 

Linda Waterman4 dagen geleden

Hoi 

Ik ben begin april positief getest op Corona, en nu sinds een week of 4 ook erge haaruitval, wordt er bang van.

ook nu sinds een paar weken meer kortademig bij inspanning dan voorheen, gister bij huisarts geweest nu doorgesteurd naar coronapoli in ons zkh. 

Dominique3 dagen geleden

Goedemorgen  ,

Heel herkenbaar haar uitval en corona. Ik kan het niet geloven en toch merk ik, vooral na het haar wassen, de plukken haar uitval op. Het moet niet gekker worden. Gaf er geen aandacht aan totdat ik ergens hoorde of las (weet het niet zeker meer) dat haaruitval en corona mogelijk samengaan.

Inmiddels getest op vitaminen tekorten en het bizarre is dat ik ineens een zeer laag vit B12 tekort heb. Voor de corona was het iets te laag maar niet extreem en tijdens of na de corona zeer laag. Ik ben  meteen aan de injecties gezet door internist. Je zou denken dat het probleem haaruitval dan wellicht verholpen is, maar dat is in mijn geval dus niet zo.  Ik prijs me gelukkig met een bos dik haar want dan vallen de plekken minder snel op! 

Hoewel ik er beslist niet gerust op ben, hoop ik dat het tijdelijk is en voorbijgaande aard is !

Sterkte iedereen hiermee,

Dominique 

 

maria2 dagen geleden

Hoi Mirjam 

ik heb begin april covid doorgemaakt en ben er erg ziek van geweest sinds 8 weken naast een lage conditie en regelmatig hoofdpijn ook extreme haaruitval, gelukkig had ik ook een enorme bos met haar dus viel het in het begin niet zo op.ook haar op mijn kussen iedere morgen al wordt dat nu iets minder maar na het wassen verlies ik echt hoop haar met het borstel met name een siort van hele dikke klit. Je ziet bij de drogist weleens vvan die opvulknotjes hangen daar lijkt het dan op. Ik kan inmiddels mijn hoofdhuid zien en die was nooit te zien. Heb via de huisarts vn de week bloed laten prikken omdat ik dacht misschien is er niets. Van m n vitamines over maar alles was goed en aan de hoge kant dus is het je immuunsysteem wat alle zeilen bijzet om je lichaam weer op orde te krijgen. De structuur van mijn har is ook heel anders het ziet er heel fluizig uit als touw maar het voeld heel zacht.heel raar! Heel veel sterkte met alles het komt goed!!!

NikkiN2 dagen geleden

Zo herkenbaar! Dank je wel voor het delen. In april heb ik twee weken in het zkh gelegen en nu, maanden later valt mijn haar vreselijk uit. Ik heb een dikke bos, er is vrijwel niets meer van over. Ik trek er hele plukken uit, dat duurt nu al twee weken. Ik heb drie welen hele hoge koorts gehad (begon thuis), wellicht heeft het daarmee te maken. Ik spreek later mijn huisarts en de longarts van de nazorgpoli. Ik zal hier nog even laten weten wat zij zeiden. Voor iedereen: heel veel succes en we zijn in ieder geval niet alleen hierin!

groeten, Nikki

 

mariette4 uur geleden

Hoi Mirjam, 

ik ben Mariette en ben in maart geïnfecteerd geraakt met Corona, mijn herstel gaat moeizaam met veel tegenslagen. Ongeveer 4 weken geleden begon ook bij mij het haar uit te vallen, heel erg voor mij want ik heb al erg dun en weinig haar.....  ik durf eigenlijk mijn haar niet meer te kammen ik zou ook graag wat tips krijgen om te pogen nog wat te behouden en ik wil heel graag weten of de haren terug komen. Dat moet toch bekend zijn zeker in China waar het begon.....of zijn daar geen contacten mee?