Laatste update: 5 dagen geleden
Geplaatst op: 1 maand geleden Laatste update: 5 dagen geleden
Gespreksonderwerpen
GJM_5084

Hallo allemaal,

Mijn naam is Berthy, ik ben van middelbare leeftijd en heb astmatische bronchitis met hele gevoelige luchtwegen. Ik gebruik 2x dgs 1 puf formoterol/beclometason 200 microgram en fexofenadine voor hooikoortsklachten. 

Rond 24 maart thuis komen te zitten met milde klachten. Ben werkzaam in de thuiszorg (zonder bescherming) en in contact geweest met een corona patiënt.

Mijn klachten waren:

- zware hoofdpijn, keelpijn, vieze smaak in mijn mond, kortademigheid/ druk op de borst/longen/ schouderbladen, hartkloppingen. Mijn conditie ging razendsnel achteruit. Zo kon ik de ene dag nog vlot 17 km wandelen (Trainde voor de Nijmeegse 4-Daagse) maar was vervolgens de week erop bekaf als ik thuis de trap af liep. 

Geen koorts, geen verkoudheid of lichte hoestbuien/ niesbuien gehad. Saturatie was goed, geen longontsteking, geen ontstekingswaarden. Heb beide testen gehad. Waren allebei negatief.

Na 5 wk heb ik nog steeds het gevoel dat ik in een soort "corset"  zit en minder goed kan ademhalen. Pijnlijke schouderbladen, zwaar hoofd, weinig smaak, en conditie die maar heel langzaam vooruit gaat. Mijn medicatie had ik al verdubbeld voordat ik thuis kwam te zitten. Salbutamol voor extra ondersteuning gebruikt, maar dat doet niets.

Mijn werkgever wil nog steeds niet dat we met beschermingsmaterialen gaan werken, 

Die houdt zich strikt aan de regels van de RIVM. (1,5 meter afstand, handen wassen)

Maak me inmiddels toch wel zorgen of mijn longen geen klap hebben gehad en mijn huidige longklachten niet blijvend zijn...

 

Elly1 maand geleden

Ben je met je klachten bij de huisarts geweest? Misschien toch handig om contact ermee op te nemen om te zien of je alsnog getest kan worden? Werk je alweer? Hoe gaat dat? En besmet je zeLf nu niet je patiënten? Ik zou zeker contact met de huisarts opnemen en kijken of je wel in staat bent om te werken.

GJM_50841 week geleden

Hallo Elly, ik zie mu pas je reactie. Na enkele weken rust ben ik vandaag weer even hier op het Coronalongplein.

Na telefonisch contact met de huisarts ben ik op 24 mrt direct thuisgebleven en in dezelfde week nog in de ziektewet gegaan. Op 2e paasdag de Swabtest gehad en in dezelfde week de Bloedtest, beide waren negatief. (zat toen al 3 wk thuis). Wel met regelmaat contact gehad met de huisarts en daar ook de controles laten doen, gezien ik erg benauwd bleef. Had het gevoel dat ik in een heel strak corset zat, en dat mijn keel/bovenste luchtwegen half dicht zaten. Saturatie was goed, longen klonken ook goed. Eigenlijk was alles gewoon goed en kon ze niets vinden wat op een evt. Coronabesmetting wees. Contact gezocht met de longarts, maar de longafdeling/poli in het Bernhoven ziekenhuis in Uden lag nog stil. Longfunctietest laten doen was toen nog niet mogelijk. Longfoto maken kon wel, deze was (gelukkig) goed. Huisarts verwees me naar de longarts door omdat ze het niet meer wist, de longarts reageerde idem dito....(😢) Er werd fysio geopperd door de huisarts ivm de mogelijkheid van hyperventilatie... (😔) Conditiest gehad bij de Fysio, ik zat toen op 58% van de norm. Op 2 juni gelukkig wel een longfunctietest kunnen doen. Ik had het geluk dat ik het kon vergelijken met de test van vorig jaar, en het jaar ervoor. Mijn longen waren 10% achteruitgegaan ten opzichte van vorig jaar. Dus ondanks dat er eigenlijk nergens iets uitkwam, hebben mijn longen toch een klap gehad. Inmiddels ben ik op therapeutische basis weer aan het werk, maar heb met enige regelmaat een flinke terugval in de vorm van hele zware hoofdpijn/migraine. Heb ook concentratie problemen. Mijn conditie gaat gelukkig langzaam weer vooruit. Ga nu zo veel mogelijk wandelen en maak mijn rondjes steeds iets groter/langer. We zijn inmiddels 19wk verder. 

 

Lidia Hegeman1 maand geleden

Lijkt op mijn verhaal ik heb ook astma heb al 9 weken klachten werk ook in de zorg maar ben positief getest afgelopen maandag  terugval ik liep alweer een uur toen weer erge pijn longen benauwd doodmoe terug bij af Huisarts gebeld zelfde dag longfoto bloed geprikt lichamelijk onderzoek echter alles is goed.Daar ben ik blij om maar ik heb het gevoel dat mijn longen van binnen veel schade hebben CT scan doen ze niet. Gisteren fysio gehad schouders en nek zaten helemaal vast dat was fijn . Verder gaat het iets beter maar mijn advies is echt huisarts inschakelen en neem je rust.

GJM_50841 week geleden

Hallo Lydia hoe gaat het nu met je? Heb je nog veel last van je longen, en is er inmiddels wel een CT scan gemaakt?

Longfonds Advieslijn1 maand geleden

Beste Berthy, we hebben de namen van de medicijnen die je noemt aangepast (salbutamol, formoterol/beclometason), omdat we op dit plein niet zomaar merknamen van medicijnen mogen gebruiken. Dat kan als reclame worden gezien, en daar wordt door de autoriteiten streng op toegezien.

GJM_50841 week geleden

Hallo Longfonds dat was me idd al opgevallen. Het is geen probleem, ik begrijp het wel.

Mvg

Mieke@1 maand geleden

Hoi, ik ben verpleegkundige en werkte op een covid19 afdeling. Ben zelf positief getest op 30/4. Ben astma patiënt. Ben bijna 5 weken ziek en dan vooral een drukkend gevoel op mijn borst en benauwd. Verder erg moe met ups & downs. Ik ben bij de huisartsenpost geweest. Saturatie 99% en geen longontsteking. 

Rivas9031 maand geleden

Hoi Mieke, 

Ik herken jouw verhaal. Ik ben recent gediplomeerd, werkte toen in thuiszorg. Daar besmet geraakt. Ondertussen zou ik per 1 april starten met nieuwe baan in ziekenhuis (ook Covid patiënten). Geprobeerd te starten, maar 2 x terugslag. De laatste zo heftig dat ik op de SEH terecht kwam. Nu aan een stootkuur prednison. 
Ik ben normaal een enorme doorzetter. Maar dit virus denkt er anders over. En maak me zo veel zorgen of ik straks wel een baan heb. 
Zelf ook gestart met longrevalidatie, om maar te laten zien dat ik zo graag beter wil worden. 
De laatste paar dagen merk ik dat ik er ook mentaal doorheen zit. 
 

Anja19691 maand geleden

Hallo, 

Ik werk in de thuiszorg en ben 9weken geleden positief getest. Ben nog steeds niet goed. Kan moeilijk praten, heese stem ontzettend Benauwd en kort. Lopen lukt ook nog steeds niet goed. Kleine stukjes maar en dan Ben ik ontzettend moe en kort. Nog steeds pijn op de borst drukkend gevoel. In de nacht vaak wakker ervan. Kracht behoorlijk minder geworden. Daarbij heb ik ook trombose been gehad en op de scan was te zien plekken op mijn longen. Rare is dat zuurstof goed is maar hartslag hoog is. Ben nu 2 weken thuis bezig met fysio.  Nog steeds geen verbetering.  Ben niet opgenomen geweest moest thuis uitzieken maar. Waar is mijn nazorg.  Voel me echt alleen staan. 

 

Josee3 weken geleden

Hoi Rivas, 

Ik kan je de hand schudden: ik ben ook een doorzetter, zie veelal het half volle glas maar zit er zelf ook sinds een paar dagen flink doorheen door weer een terugval. 

Kan je iets meer vertellen over de longrevalidatie waar je mee gestart bent? 

Groet en veel sterkte,

Josee

 

 

 

tanjaweis@hotm…3 weken geleden

Hoi Revas en Josee, 

Ik ben ook een doorzetter en geef nooit op , ook bij mij is soms de glas wel vol na bijna 4 maanden thuis en nog in je eentje , maar ga dan ook weer verder wat halbaar is , weinig . Maar wel iets . Houd van het leven en van de kleine dingen .

De longrevalidatie zou ik ook graag iets meer willen weten en heeft het wat baat bij ? 

Wens ook jullie veel sterkte en kracht toe 

 

GJM_50841 week geleden

Hallo Rivas, hoe gaat het nu met je? Heb je toch je baan gekregen? Ik herken me wel in je verhaal, ik ben ook een doorzetter en geef ook niet zo snel op. Ken mijn lichaam/longen inmiddels zo goed dat ik alarmsignalen wel herken die me waarschuwen voor onheil. Ben inmiddels alweer een paar weken aan het wandelen om mijn conditie weer op te krikken. Ondanks mijn astma train ik normaal gesproken voor de Nijmeegse 4-Daagse, als stok achter de deur om in beweging te blijven. Mijn conditie/longinhoud is daardoor door de loop der jaren met zo'n grote sprongen vooruit gegaan, dat ik tijdens de 4D4-Daagse 4x40 km kan lopen..

Beau17043 weken geleden

Leuk dat er weer n platform beschikbaar is waar je kunt typen..

 

maar wat word er concreet voor ons gedaan en is er beschikbaar?

ik wil gewoon n test En diagnose of ik het heb gehad en wordt continue afgescheept door n huisarts..met paracetamol en maagzuur remmers

 

ben n vader van 44 jaar en zit in week 12 en heb nog steeds pijn op de longen / borstbeen.

ik moet doseren met krachten en bewegen.  Veel rustiger houden dan voorheen om terug val te voorkomen. Ik durf gewoon niet te gaan sporten zonder begeleiding of zonder anderen omdat het lichaam niet goed voelt. Ben nu met twee vrienden voor t eerst begonnen met n rustige wandeling van n uur ander half uur. Ik wandel n stuk langzamer dan hen maar doe mijn best.

af en toe nog witte slijm en hoest..

soms zelfs geel groene snot slijm

sochtends prikkelende pijn borst been en ook savond pijn druk tijdens ademen.

af en toe stekende pijnen bij borst.

de test bij ggd gesystematiseerd gedaan en is negatief.. 

dat betekend dat je niet meer besmettelijk bent joepie maar ondertussen weet je dat je nog klachten hebt van dit virus 

heb nu n zelftest aangevraagd via post your lab

ik wil graag n diagnose dat ik t heb gehad zodat ik onder toezicht mijn conditie en longen kan laten bekijken en terug kan proberen te gaan sporten.

 

 

 

 

 

Josee3 weken geleden

Dag Beau,

Na ruim 2 maanden klachten, terugval en het advies om uit te zieken heb er bij mijn huisarts op aangedrongen dat mijn bloed onderzocht werd. Dat wees uit dat ik antistoffen heb. Daarmee werden alle vermoedens van 'verdachte corona verschijnselen bevestigd.

GermanShepherd681 maand geleden

Ben al Astma patient mijn hele leven. En ik heb de pech gehad dat ik een Covid-19 infectie heb doorgemaakt. Ben niet getest geweest. De huisarts is ervan overtuigd dat ik het heb gehad. Met zogenaamde "milde" klachten thuis gezeten. Ook al had ik veel contact met de huisarts, ben nooit gezien en moest maar thuis uitzieken. Ben er goed ziek van geweest. Een heel lijstje aan symptomen gehad. Smaak reuk verlies, knallende hoofdpijn, koorts en benauwdheid, verschrikkelijke hoest en zo verder. Nu raken wij als Astma patienten niet gauw in paniek van benauwdheid. Maar heb toch echt veel last gehad. Extra medicatie gekregen, andere puffers die ik met een voorzetkamer kon nemen. Ben zeker 5 weken ziek geweest. Ik ben al meer dan 2 maanden klachten vrij. Dat is eigenlijk niet juist geformuleerd. De rest klachten zijn er nog steeds. Ben snel uitgeput. Fietsen gaat even niet meer. Trappen lopen met beleid. Sommige dagen dan is opstaan al te zwaar. Nacht zweten en vaak algehele malaise. Gek genoeg ben ik betreft mijn Astma onderhoudsmedicatie helemaal terug naar de periode dat ik volledig ontregeld was. Heb veel meer nodig om enigszins te kunnen functioneren. Ik probeer mij er door heen te boksen. Probeer actief te blijven. Maar ik ben echt niet meer de oude die ik voor Corona was. Het gaat langzaam aan beter omdat ik mij er echt toe zet. Maar het is zwaar. De afspraak met de longarts is door de huisarts gemaakt, alleen kan ik pas in september terecht!

tanjaweis@hotm…3 weken geleden

Goeden dag GermanShepherd68,

Wel fijn dat je huisarts jou de bevestiging gaf van de milde klachten , wat de meerderheid niet kreeg . Ook jou verhaal veel overeenkomsten ,zoals ook bij anderen .Wel mooi om te lezen , dat je doorgestuurd wordt naar de longarts ook moet je nog wat geduld hebben , jij hebt de kans al , hoop dat iedereen de kans nu krijgt om beter gecheckt te worden , voor een beter herstel ,maar het is nu toch al veel geduld hebben . Het is geven en nemen en rusten , hoe graag men ook wil . Alles komt wel weer en anders , wat ik ook al doe , ook was ik heel actief en sportief,  leren om te gaan wat je wel kunt en wie weet wordt men de oude niet meer, blijven genieten en doen wat halbaar en alles eruit halen wat je gelukkig maakt En vooral blijven genieten van de kleine dingen in het  leven .  Houd de moed erin . Wens je heel veel kracht en sterkte toe 

Heysham1 maand geleden

Ook mijn verhaal ben inderdaad al hele leven behept met astmatisch bronchitis en heb waarschijnlijk op 18 maart C-19 opgelopen in vliegtuig terug uit IJSland. (zat iemand achter mij constant te hoesten) 10 dagen(vrijdag 27 maart)  later uit het niets koortsaanval die mij letterlijk binnen 10 minuten knock-out achterliet op de bank. Ik schakelde gewoon uit. (let wel in de week tot aan dit moment  echt het gevoel, "er is iets aan de hand". (Ik heb eerder Sars gehad was in China toen daar net de uitbraak kwam jaren geleden en had hetzelfde gevoel. Raar gevoel voorhoofd + hoofd alsof schedel leeg en veel groter was dan eigenlijk is, duizelig en hierdoor snel moe).      Maar verder, De bekende droge hoest door de hele dag heen. Na de koortsaanval werd de benauwdheid steeds meer waardoor ik in de week erna echt een paar keer dacht als het straks nog erger word ga ik bellen. Herkende een opmerking van hierboven (als astma patiënt ga je mogelijk niet zo snel hulp zoeken omdat je vaker met iets meer benauwdheid te maken hebt) maar maakte veel zorgen vooral omdat ik alleen ben. Huis en longarts overtuigd dat dit het was "milde klachten". Medicijnen aangepast en  formoterol/beclometason gekregen alleen hier kreeg ik vreselijk leek wel hartkloppingen, vreselijk versnelde hartslag vooral in rust dus nachtrust was bijna niet aanwezig. Benauwdheidsklachten hielden in erge vorm zeker nog 3 weken aan in totaal(heb normaal inhalator Budesonide formoterolfumaraatdihydraat).  

Maar nu "herstel" over de afgelopen twee maanden ben ik gestopt met de  formoterol/beclometason omdat ik dacht dan van de hartkloppingen af te komen maar helaas deze heb ik nog steeds maar gelukkig in minder mate en hoor nu dat deze bij meer mensen zijn voorgekomen. Ik lijk steeds een soort van terugvallen te hebben of het idee dat als ik mogelijk in contact ben geweest met iemand die besmet is mijn lichaam weer in vecht modus overschakelt en ik allerlei klachten weer in lichte vorm krijg. Vorige week had ik opeens weer de droge hoest maar die is weer weg, Deze week extreem last van vermoeidheid en wat ik noem gloei momenten in mijn gezicht, (alsof ik koortsig word) en last van mijn keel.  Haal ook echt mijn normale late bedtijd niet en  moet vaak vechten door de avond heen te komen. Heb ook iets wat ik niet eerder heb gehad....koude rilling aanvallen en weer veel last van best heftige hoofdpijn die best veel paracetamol nodig heeft eer het "weg gaat" of beter gezegd sluimert om later weer op te steken. Longen heb ik nog steeds het idee dat ze niet zijn teruggekeerd naar de "normale" benauwdheid. Herkent iemand dit verloopt /nasleep?

 

tanjaweis@hotm…3 weken geleden

Goeden dag Heysham,

Heb ook 4 dagen terug mijn verhaal opgezet en was ook op zoek naar meer dezelfden overeenkomsten , wat eigenlijk iedereen last van heeft en las ook jou verhaal , het ziek en alleen zijn , is zekers zwaar , ik kan er over meepraten . Ik las dat jij ook steeds een warm hoofd krijgt en zweten, dat heb ik ook geregeld nog steeds en krijg ik het ook wat meer benauwder en meer last van slikken en meer last en aanwezig van dikke slijm ophoesten .Vooral als ik in het rust moment kom en in de avond als ik wil slapen , dan heb ik ook de versnelde hartkloppingen erg aanwezig , overdaags heb ik het zo nu en dan en wordt er best raar van en druk op de borst en kan dan niet van slapen  en moet dan ook moeite voor doen om te proberen te slapen . Waar ik eerst nooit last van had .Gelukkig is het iets wel wat verminderd , maar is geen pret. Door de vermoeidheid en geen vaste ritme meer heb slaap ik als het lukt nog overdaags . Ben wel bezig om weer een ritme te krijgen , wat niet echt lukt , haha.  Toen ik het zwartste moment had van het ziek zijn was ik ook veel koud en goed koud heb daar nog wat last van. Terwijl ik altijd warmbloedig was en veel aan het sporten , ben iemand van 45 jaar en veel actief en veel sporten en nooit snel koud en nu niks meer kan Mijn longfunctie is ook nog niet optimaal zoals bij iedereen eigenlijk wat ik lees en ook heb ik last van astma , nooit zulk probleem gehad ,maar dit is extreem en veel van de blijvend klachten nog .Zoals ik bij anderen het ook lees , het is een lange nasleep . Soms frustrerend.  Ook blijf ik positief,  maar heb mijn momenten ook . Wens je heel veel kracht en sterkte toe 

ptrieske4 weken geleden

Ik ben in de 3e week van maart besmet geraakt. Een week flink ziek met keelpijn hoesten koorts en griepgevoel. Toen dacht ik een dag dat ik beter werd. Was van korte duur. Ik kreeg daarna een enorme terugval met forse benauwdheid en hoge koorts. Ik heb zowiezo al veel last van benauwdheid door astma maar deze benauwdheid was toch anders. Nu is het inmiddels half juni. Ik heb nog altijd meer last van benauwdheid dan voorheen. Snel buiten adem. Ik kan het sporten niet oppakken. Al mijn spieren doen zon pijn en verkrampen zodra ik iets ga doen. Lange nasleep, echt heel vervelend