Laatste update:
Aangemaakt op: 20 juli 2020 Laatste bericht: 1 dag geleden
Gespreksonderwerpen
Mirjam55

Beste lezer,

Ik heb sinds ca 6 weken extreem haaruitval. De hele dag vallen er haren uit, mijn hoofdkussen zit 's morgens onder en als ik mijn haren was komt er een enorme klit (het lijkt wel vilt) van loszittend haar. Mijn haar is in een korte tijd van een dikke haarbos (dik en veel) tot een zeer beperkte haargroei, met hier en daar kale plekken, gereduceerd. Om er niet de hele dag mee te worden geconfronteerd, draag ik inmiddels een beanie.

De huisarts heeft me 6 weken geleden naar de dermatoloog doorverwezen en er is uitgebreid bloedonderzoek gedaan. Hier is niets uitgekomen en daarom is de conclusie van de dermatoloog dat het stress gerelateerd is.

Ik heb eind maart mijn vader verloren aan Corona nadat ik de laatste 20 uur (beschermd) bij hem was geweest. Daarna heb ik 10 dagen enorme hoofdpijn gehad, alsof er een te strakke band om mijn hoofd zat gebonden. Ik voelde me ziek, zwak (ging regelmatig bijna onderuit) en had daarna sterk verminderde energie. Met mijn energie gaat het gelukkig steeds beter. Ik ben niet getest maar de huisarts acht het zeer waarschijnlijk dat ik Corona heb gehad.

Ik zou graag met mensen in contact komen die dit ook ervaren of ervaren hebben.

Groet,

Mirjam

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Jessyp 2 maanden geleden

Hoi Mirjam,

Ik heb ook erg veel last van haaruitval. Ben eind maart ziek geweest, niet getest maar zeer waarschijnlijk corona. Ik heb sinds een week of 7 ook last van erg veel haaruitval. Daarnaast ben ik snel buiten adem en licht benauwd

Mirjam55 2 maanden geleden

Hallo Jessy,

En is er bij jou ook al e.e.a. onderzocht om andere oorzaken uit te sluiten? Mijn huisarts gaf vanochtend nog aan dat hij niet bekend is met dit verschijnsel als gevolg van Corona. 

Groet,

Mirjam

M_T 2 maanden geleden

Hallo Mirjam55,

Heel herkenbaar, ook hier veel haaruitval, ook mijn vader verloren eind maart. Mijn huisarts zag de haaruitval wel vaker bij mensen die herstellende waren van corona (ik ben zelf ook ziek geweest met milde klachten). Mogelijk omdat je lichaam toch heel ziek is geweest, en alles moet bijzetten om te herstellen. En dan ook de stress/verdriet er nog bij van het verlies en de lastige periode waar we in zitten. Mijn haar is nu heel dun, maar ik zie dat er ook weer nieuwe kleine haartjes beginnen aan te groeien. Dus ik heb weer hoop!

Met de energie, kortademigheid en steken op de borst, is het soms een plaats op de pas, maar langzaamaan gaat het wel de goede kant op. Van hoofdpijn heb ik gelukkig geen last meer.

Groetjes,
M_T


Martje12 2 maanden geleden

Hoi Mirjam,

Mijn zoon van 22 jaar heeft extreem haaruitval na doorgemaakt Covid 19 virus, 

Zelfs de kapper vertelde dat zn haarstructuur anders is geworden. Bij de huisarts geweest en op vitamine gebreken getest. Er komt niets uit. 

We hopen dat er weer herstel komt maar dat is afwachen. Zie ook andere berichten verderop , veelmensen met haar uitval !

grt Marlies


Linda Waterman 2 maanden geleden

Hoi 

Ik ben begin april positief getest op Corona, en nu sinds een week of 4 ook erge haaruitval, wordt er bang van.

ook nu sinds een paar weken meer kortademig bij inspanning dan voorheen, gister bij huisarts geweest nu doorgesteurd naar coronapoli in ons zkh. 

Dominique 2 maanden geleden

Goedemorgen  ,

Heel herkenbaar haar uitval en corona. Ik kan het niet geloven en toch merk ik, vooral na het haar wassen, de plukken haar uitval op. Het moet niet gekker worden. Gaf er geen aandacht aan totdat ik ergens hoorde of las (weet het niet zeker meer) dat haaruitval en corona mogelijk samengaan.

Inmiddels getest op vitaminen tekorten en het bizarre is dat ik ineens een zeer laag vit B12 tekort heb. Voor de corona was het iets te laag maar niet extreem en tijdens of na de corona zeer laag. Ik ben  meteen aan de injecties gezet door internist. Je zou denken dat het probleem haaruitval dan wellicht verholpen is, maar dat is in mijn geval dus niet zo.  Ik prijs me gelukkig met een bos dik haar want dan vallen de plekken minder snel op! 

Hoewel ik er beslist niet gerust op ben, hoop ik dat het tijdelijk is en voorbijgaande aard is !

Sterkte iedereen hiermee,

Dominique 


maria 2 maanden geleden

Hoi Mirjam 

ik heb begin april covid doorgemaakt en ben er erg ziek van geweest sinds 8 weken naast een lage conditie en regelmatig hoofdpijn ook extreme haaruitval, gelukkig had ik ook een enorme bos met haar dus viel het in het begin niet zo op.ook haar op mijn kussen iedere morgen al wordt dat nu iets minder maar na het wassen verlies ik echt hoop haar met het borstel met name een siort van hele dikke klit. Je ziet bij de drogist weleens vvan die opvulknotjes hangen daar lijkt het dan op. Ik kan inmiddels mijn hoofdhuid zien en die was nooit te zien. Heb via de huisarts vn de week bloed laten prikken omdat ik dacht misschien is er niets. Van m n vitamines over maar alles was goed en aan de hoge kant dus is het je immuunsysteem wat alle zeilen bijzet om je lichaam weer op orde te krijgen. De structuur van mijn har is ook heel anders het ziet er heel fluizig uit als touw maar het voeld heel zacht.heel raar! Heel veel sterkte met alles het komt goed!!!

NikkiN 2 maanden geleden

Zo herkenbaar! Dank je wel voor het delen. In april heb ik twee weken in het zkh gelegen en nu, maanden later valt mijn haar vreselijk uit. Ik heb een dikke bos, er is vrijwel niets meer van over. Ik trek er hele plukken uit, dat duurt nu al twee weken. Ik heb drie welen hele hoge koorts gehad (begon thuis), wellicht heeft het daarmee te maken. Ik spreek later mijn huisarts en de longarts van de nazorgpoli. Ik zal hier nog even laten weten wat zij zeiden. Voor iedereen: heel veel succes en we zijn in ieder geval niet alleen hierin!

groeten, Nikki


mariette 1 maand geleden

Hoi Mirjam, 

ik ben Mariette en ben in maart geïnfecteerd geraakt met Corona, mijn herstel gaat moeizaam met veel tegenslagen. Ongeveer 4 weken geleden begon ook bij mij het haar uit te vallen, heel erg voor mij want ik heb al erg dun en weinig haar.....  ik durf eigenlijk mijn haar niet meer te kammen ik zou ook graag wat tips krijgen om te pogen nog wat te behouden en ik wil heel graag weten of de haren terug komen. Dat moet toch bekend zijn zeker in China waar het begon.....of zijn daar geen contacten mee?

sonja24 1 maand geleden

Ook ik heb last van extreme haaruitval. Vooral na het douchen. Gelukkig heb ik heel dik haar. Maar het is echt opvallend. Ik ben half maart ziek geweest.  Doordat ik ging googelen kwam ik erachter dat ik niet de enige ben. 

L-P 1 maand geleden

Dag allen,

Ik heb ook extreem haaruitval gehad. Heb nog maar de helft van mijn haar over. Schijnt vaker voor te komen als het lichaam veel stress heeft gehad. Bijvoorbeeld na een zware operatie of crashdieet. Zie lin kje: https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/haaruitval-telogeen-effluvium/. Gelukkig wordt het nu eindelijk minder en ik meen te zien dat er nieuwe haartjes doorkomen. Net op tijd voordat het er echt niet meer uitziet.

Ik denk dat het goed komt. Andere klachten, zoals longklachten waar ik nog steeds last van heb, maak ik me meer zorgen over.

Succes allemaal met je herstel !

Groetjes, L-P

Danni 3 weken geleden

Ook ik heb haaruitval. Ik heb altijd veel haar gehad, de hoeveelheid lijkt gehalveerd. En het haar voelt ook anders, alsof het slapper is. Sinds een dag slik ik nu Hair, skin en nail Kare van Orthica. Hier zit oa biotine en zink in. Het virus heeft flink wat voedingsstoffen verbruikt. Ik heb me bij de mesoloog laten doormeten en daar werden mijn vermoedens die ik had gezien mijn symptomen bevestigd: bijnieruitputting, zink tekort, hypofyse uit balans net als darmen, milt en de bijnieren dus. Na een boost van pre- en probiotica, Cognifit, magnesium met Q10 en supplement om lever te ondersteunen, was binnen twee weken mijn extreme moeheid verdwenen. 

Maar de haaruitval is er nog. Ik wacht af wat de extra biorine en zink doen (ik slik elke dag hoogwaardige supplementen en die helpen echt wel. Met een beetje gezond verstand is het logisch dat er roofbouw van het lichaam plaatsvindt door stress: fysiek door lichaamsvreemde indringer (virus); emotioneel door de angst (is een emotie) om mijn vader te verliezen en het verdriet door het verlies van vader (voordat ik koorts kreeg). Daarnaast bestaat er ook mentale stress (door bv druk op werk) en psychische stress. 

Tel alles bij elkaar op en je immuunsysteem is meteen uit balans: ziekte ligt op de loer en manifesteert zich daar in het lichaam waar het innerlijk conflict zit. 

Het orgaan de longen staat voor (onbewust) onderdrukt verdriet wat bij de meerderheid van de mensen aanwezig is. (Iedereen draagt trauma’s mee).


Mirjam55 2 weken geleden

Beste Danni,

Ik weet dat het herstel heftig is met alle bijwerkingen waar je voor komt te staan. Bij mij is het haaruitval inmiddels gestopt. Ik had voorheen enorm dik en veel haar en ik heb slechts een een derde ervan over. Sinds 2 weken komen er overal nieuwe stoppels door en die groeien enorm hard. Ik gebruik op advies van de dermatoloog zinktabletten, Macapoeder en lijnzaad. Ik had nog nooit van Macapoeder gehoord maar als je erop googled zie je wat dit voor je kan doen. Misschien ook een tip voor jou. 

Groet,

Mirjam55

Anja1969 3 weken geleden

Hallo allemaal, 

Ook ik heb last van veel haaruitval. Dit begon in de 3 de maand van ziek zijn. Ben nu 5 maanden ziek . Ik neem hiervoor nu ook supplement ervoor in en hoop dat het gaat werken. Klachten zijn nog steeds aanwezig van de covid en ik merk dat ik geestelijk nu behoorlijke druk krijg en stress ervaar. Maak me behoorlijk zorgen of het nog beter wordt en hoe het met mijn werk gaat verlopen  . Ben nog steeds ziek thuis . Onderzoeken in ziekenhuis nog steeds bezig omdat ik geen verbetering merk. 

Beterschap allemaal  groetjes anja

Nooz 2 weken geleden

Sinds 9 maar last v extreme benauwdheid en kortademigheid. Met hevige hyperventilatie als gevolg. Een week later ook koorts. Maar voelde me niet heel ziek. Heb 6 weken koorts gehad. Verschillende diagnoses of verdenkingen gehad. Omdat ik erg kortademig was en pijn op de borst en ribben oa tietze, hyperventilatie syndroom, longembolie, verkeerd ademen door chronische rugpijn, een virusinfectie maar geen corona. (goh, vreemd) 5x op de EHBO belandt, daarnaast 2x de ambulance gezien. En de weekend arts. Gewoon omdat ik geen lucht kreeg. Terwijl vitale functies okay waren. Nu in Sept ben ik nog steeds enorm benauwd. Ik krijg nog een long en hart test en misschien nog een CT. Ik ben 35. Heb astma die zeer goed onder controle is. Het is ook geen astma benauwdheid. Maar een hele intense of iemand je naar je keel grijpt benauwdheid.


De haaruitval begon in april. Die is er nu nog. En in ernstige mate. Ook ziet m'n haar er niet gezond uit. Broos en droog. Succes allemaal. De huisarts is ervan overtuigd dat ik corona heb gehad. Ookal wees de test in juni uit dat die negatief was (in maart begonnen, juni is enorm laat om te testen. Maar ik kreeg 't niet voor elkaar een test te krijgen) en in Aug antistof test in t ziekenhuis. Longarts vond geen antistoffen. Ook geen t-cel response. Toch is mijn huisarts er 99% zeker van dat ik het gehad heb.


Wat doen jullie zo tegen de haaruitval? Zijn daar middeltjes voor die echt werken? 

Ingezv 1 dag geleden

Ik denk dat ik mazzel heb gehad. Op Twitter has ik contact met een gepensioneerde verpleegkundige, en die raadde mij aan om oa zink te slikken omdat dat tegen corona kon helpen. Ik heb dus vanaf week 3 al elke dag een zinktablet genomen. Wie weet heeft dat mijn haar gered, want ik heb geen last van extra haaruitval. Die zinktabletten zijn wel giga smerig. Ik hoop dat het goed komt met jullie haar. Ik hoop nog meer dat het verder allemaal goed komt met ons. Hou de moed erin jongens! We hebben dit virus al klein gekregen en we gaan de gevolgen ook klein krijgen!